Sunday, 27 May 2012

10 Aptitude Questions ans Answers

10 Aptitude Questions ans Answers

Q - 1. In a certain code HOUSE is written as FTVPI, how is CHAIR written in that code?

(A) DIBJS                                                (C) SHBGD                           
(B) SBJID                                                (D) SJBID 

Q - 2. How many meaningful words can be made from the letters AEHT, using each letter only once?

(A) None                                                   (B) One
(C) Two                                                    (D) Three

Q - 3. In the following question one term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
8,   14,   26,   48,   98,   194,   386

(A) 14                                             (B) 48
(C) 98                                             (D) 194

Q -4. A long rope has to be cut to make 23 small pieces. If it is double folded to start with how many times does it need to be cut?

(A) 9                                               (B) 23
(C) 11                                             (D) 12

Q - 5. Introducing a boy, a girl said, "He is the son of the daughter of the father of my uncle." How is the boy related to the girl?

(A)  Brother                                    (B)  Nephew
(C)  Uncle                                       (D)  Son-in-law

Q - 6. If the digits of the number 5726489 are arranged in ascending order, how many digits will remain at the same position?

(A)  None                                        (B)  One
(C)  Two                                          (D)   Three

Q - 7. If blue means pink, pink means green, green means yellow, yellow means red and red means white then what is the color of turmeric?

(A)  green                                         (B)  yellow
(C)  red                                             (D)  pink

Q - 8. 120, 99, 80, 63, 48, ?

(A)  35                                            (B) 38
(C)  39                                            (D) 40

Q - 9. Mara runs faster than Gail.
Lily runs faster than Mara.
Gail runs faster than Lily.
If the first two statements are true, the third statement is

A.            true
B.            false
C.            uncertain

Q - 10. The total of the ages of Amar, Akbar and Anthony is 80 years. What was the total of their ages three years ago?

(A)  71 years                                 (B)  72 years
(C)  74 years                                 (D)  77 years

You can check the answers of above mentioned questions below---

Ans- 1(d), 2(c), 3(b), 4(c), 5(a), 6(d), 7(c), 8(a), 9(b), 10(a)

Computer Question and Answers

1.  A terabyte comprises

(A) 1024 gigabyte (B) 1024 kilobyte (C) 1024 megabyte (D) 1024 byte

2.  The Contents of ___ are lost when the computer turns off?

(A) Input (B) Output (C) Memory (D) Storage

3.  What process should be used to recall a document saved previously?

(A) Copy (B) Save (C) Retrieve (D) Enter

4.  What term applies to a collection of related records in a database?

(A) Field (B) File (C) Both a and b (D) None of the above

5.  How is power supplied to a low-power USB device?

(A) Through a power cable
(B) From an external power supply
(C) Directly from the computers power supply
(D) Through the USB cable

6.  The………….data mining technique derives rules from real-world case examples.

(A) Rule discover
(B) Signal processing
(C) Neural nets
(D) Case-based reasoning

7.  Who was the first President of Microsoft Corporation?

(A) Steve Jobs
(B)  Bob Gates
(C) Bill Gates

 8.  ______ is a set of bits that represent a single character 

(A) ascii
(B) kilobyte
(C) byte

9.  Device which allows your computer to connect to another computer via a phone line 

(A) Server
(B) Modem
(C) Jack

10.  Graphical Environment Operating System 

(B) Windows

You can check the answers below of all above mentioned questions ---


1(A),      2(C),         3(C)
4(B),      5(D),          6(C)
7(C),      8(C),         9(B)

No comments:

Post a Comment

Write your openion about my blog spot..To get automatic facebook updates like my Page ..It takes only 1 min to write the comment and to like the page.. Thanks.